Suosittelen!
Toimivat ohjelmistot
ja palvelut

Tällä sivulla löydät suosituksia ohjelmistoista, jotka olen todennut toimiviksi yrityskäytössä, mutta soveltuvat myös harrastajille sekä kotikäyttäjille. Vinkkinä mm. Affinityn edulliset vektorigrafiikka, kuvankäsittely ja taitto-ohjelma sekä VPN-ohjelmistot ja operaattoripalvelut.

Ohjelmistot

Fiksuja palveluita niin arkeen kuin työhönkin.
Affinity - Edullinen vaihtoehto Adobelle

Affinity - Edullinen vaihtoehto Adoben ohjelmille

Aiemmin käytin graafisessa työssäni Adoben Illustratoria ja InDesignia, mutta kun Adobe muutti tuotehinnoitteluaan tilauspohjaiseksi, niin aloin etsimään sille korvaajaa. Ilmainen Inkscape oli jo tuttu, mutta koin sen käyttöliittymän hankalaksi käyttää. Corel ei tullut kysymykseen, koska se ei ole saatavissa Macille, joten pari uutta ohjelmistoa herätti mielenkiinnon. 

Ohjelmistotalo Serif oli julkaissut ensimmäisen version Affinity Designerista, joka on suora kilpailija Illustratorille. Ohjelman käytettävyys näytti olevan vähintään Illustratorin tasolla, joten ostin hullun halvan 59 $:n lisenssin. Pian selvisi, että ohjelma oli kevyt ja käynnistyi todella nopeasti ja sen prosessointiajat pesivät Illustratorin. Käytettävyyden osalta siinä on toimintoja, joilla työskentely sujuu paljon nopeammin kuin Illulla esim. maskaus ja värien valinnat. Päivitysten myötä ohjelma on vain parantanut juoksuaan. Ainoa toiminto mitä jäin vaihdoksen jälkeen kaipaamaan on text warp -toiminto, mutta sen osion voi tarvittaessa hoitaa vaikka Inkscapella.

Designerin jälkeen julkaistiin Affinity Photo, joka on kilpailija Photoshopille ja viimeisenä tuoteperhe on kasvanut Affinity Publisherilla, joka vastaa InDesignia. Nämäkin ohjelmat ovat maksaneet vain kertalisenssin hinnan, eli käytännössä näiden kolmen ohjelman hankinnalleni on tullut hintaa yhteensä 150 euroa. Designerin osalta ohjelma on päivittynyt jo vuosia uudemmaksi versioksi ilman mitään lisäkustannuksia. Myös Illustratorilla tekemäni .ai -tiedostot ovat avautuneet ongelmitta ja tiedostot saa vietyä lukuisissa eri formaateissa.

Affinity Designer, Photo ja Publisher ohjelmistoperhe

Ostamalla nämä kolme ohjelmaa voit esim. Publisherissa ollessasi nappia painamalla ottaa käyttöön Designerin vektorityökalut tai Photon kuvankäsittelyominaisuudet. Voin suositella ehdottomasti Affinityn ohjelmaperhettä, mikäli et näe järkevänä maksaa Adoben ohjelmistoista ja saat ohjelmiston joka voi olla yksinkertaisempi omaksua ja käyttää. Ohjelmaan on mm. YouTubessa paljon tutoriaaleja, joten apua ja vinkkejä on helposti saatavilla. Ohjelmistot saa Mac ja Windows -koneille sekä iPadeihin.
Ivacy - edullinen VPN-palvelu

Ivacy – Edullinen VPN!

VPN-palveluiden suosio on noussut kun ihmiset haluavat varmistaa Internetin turvallisen käytön ja matkustajat voivat hyötyä myös VPN-palvelun käytöstä, koska sen avulla voit ohittaa myös palveluiden erilaiset maarajoitukset.

VPN:n idea ja hyöty yksinkertaistettuna ja lyhykäisyydessään on tehdä turvallinen "tunneli" internetyhteydelle, jolloin esim. avoimen ja salaamattoman Wi-Fi-verkon käyttö on turvallista, eikä siinä tapahtuvaa liikennettä pääse seuraamaan ulkopuoliset, jolloin esim. pankkiasiointi on turvallista mistä verkosta vain. VPN-yhteydellä voit olla ulkomailla ja valita palvelimen Suomesta, jolloin näyt palvelimelle suomalaisena käyttäjänä. Tästä voi olla hyötyä esim. erilaisten suoratoistopalveluiden kanssa, joiden tarjonta poikkeaa tai on rajoitettu maakohtaisesti.

Ivacy tarjoaa palvelun yhdellä maksulla, siten voit käyttää palvelua kymmenellä eri laitteelle yhtäaikaisesti ja käytännössä Ivacy toimii kaikilla käyttöjärjestelmillä, älypuhelimissa, tableteissa ja VPN-palvelua tukevissa reitittimissä. sekä monissa muissa älylaitteissa. Osaan laitteita on valmiiksi asettava ohjelmisto tai sivustolta löytyvät tarvittavat ohjeet kuinka VPN:n saa käyttöön laitteisiin, joihin ei voi asentaa sovelluksia. Yleensä laitteelle tai selaimeen asennetaan pieni ohjelma, jolla VPN-palvelu voidaan ottaa käyttöön ja poistaa käytöstä tarpeen mukaan, sekä valitaan haluttu maa minkä kautta yhteys halutaan kulkevan. Ivacy ei kerää lokitietoja, eikä ne siten voi päätyä myöskään vääriin käsiin ja yksityisyytesi on aina suojattu. Palvelulla riittää myös kapasiteettia, sillä käyttäjien liikennäinti on jakamassa jo yli 1000 palvelinta yli 100:ssa eri maassa. Ivacy on toteuttanut myös lisäturvaa palveluunsa ja latauksille voi käyttää myös toimintoa jossa latauspakettista tarkistetaan virukset ja haittaohjelmat. Ivacy myy myös mahdollisuutta käyttää porttiohjausta (Port forwarding) sekä kiinteää IP-osoitetta.

Ivacy on oma valintani VPN-käyttöön, sen kk-kustannukset kahden vuoden sopimuksella ovat kuukautta kohti n. 2€/kk.
NordVPN - se turvallinen VPN-palvelu

NordVPN

NordVPN tarjoaa palvelun yhdellä maksulla kuudelle eri laitteelle ja käytännössä se toimii niin tietokoneissa kuin älylaitteissakin. Käytännössä laitteelle tai selaimeen asennetaan pieni ohjelma, jolla VPN-palvelu voidaan ottaa käyttöön ja poistaa käytöstä tarpeen mukaan, sekä valitaan haluttu maa minkä kautta yhteys halutaan kulkevan. NordVPN ei kerää asiakastietoja tai mitään palvelun käytön lokitietoja, eikä ne siten voi päätyä myöskään vääriin käsiin ja yksityisyytesi on aina suojattu. Palvelulla riittää myös kapasiteettia, sillä käyttäjien liikennäinti on jakamassa jo yli 5500 palvelinta yli 50:ssä eri maassa. Erona Ivacyyn on mm. ettei palvelussa voi käyttää porttiohjausta.

Palvelut

Fiksuja palveluita niin arkeen kuin työhönkin.
Plan A Consulting - Mac-asiantuntija PK-seudulla

Plan A Consulting - Mac-asiantuntija

Kun etsit yrityksen tai oppilaitoksen tarpeisiin osaavaa ja asiakaslähtöistä Mac-asiantuntijaa erityisesti pk-seudulla on suositukseni kaverini Pertun yritys Plan A Consulting Oy. Yritys voi palvella myös muualla Suomessa olevia yrityksiä etäyhteyksiä hyväksikäyttäen.

Yritys on erikoistunut Apple-ympäristöihin, -palvelimiin mukaanlukien iOS mobiiliratkaisut, sekaverkot, varmuuskopiointi- ja palautusjärjestelmät, lähiverkkoratkaisut, langattomat verkot, tietoturva jne.

Yrityksen toiminta ei rajoitu pelkkään tukeen, vaan palveluista löytyvät myös mm. suunnittelu-, konsultointi-, ylläpito-, asennus-, valvonta-, koulutuspalvelut sekä Apple-järjestelmien integrointi Windows- ja Linux-ympäristöihin. Myös tietokoneiden, lisälaitteiden, tarvikkeiden ja ohjelmistojen hankinta ja asennus onnistuu kätevästi saman yrityksen kautta. Lue lisää yrityksen osaamisesta ja palveluista yrityksen omilta kotisivuilta.
Moi - Se piristävä vaihtoehto

Moi Mobiili - Helppo ja selkeä!

Moi Mobiili toi markkinoille raikkaan ja erilaisen ajattelun ja hinnoittelun matkapuhelinliittymien hinnoitteluun. Moin kuluttajaliittymä on ollut yritykseni puhelinliittymänä jo vuosia, koska se maksaa alimmillaan vain 9€/kk sisältäen myös 6 Gt siirtomäärän dataa 100 megan nopeudella. Moin ansioista puhelinlaskuni ovat käytännössä alle 10€/kk, koska "puhelut" soitan käytännössä Internetin kautta ja hyödynnän paljon Wi-Fi-verkkoja puhelimellakin, koskaan en ole myöskään ylittänyt 6 Gt:n kuukausittaista liikennöintimäärää.

Jos etsit yritysliittymää, niin Moi tarjoaa nyt myös sellasen selkeällä hinnoittelulla. Voit valita vain tarvitsemasi kapasiteetin, etkä maksa koskaan turhasta. Mun Moi -sovelluksella voit hallita helposti liittymän asetuksia ja seurata käyttöä ja tulevan laskun suuruutta. Moi operoi DNA:n verkossa, Lapissa ja Itä-Suomessa käytössä on Suomen Yhteisverkko, joten liittymän kuuluvuus on siellä sama kuin Telialla.